FORMARE ANTREPRENORIALA 

Descarca


 

Descarca


 

DescarcaFORMARE ANTREPRENORIALA

Cursul de Competente Antreprenoriale se va desfasura in cadrul Activitatii 3: Formare antreprenoriala, Subactivitatea 3.1: Furnizare curs Competente Antreprenoriale.
Perioada de implementare pentru aceasta activitate se va desfasura incepand cu prima luna, respectiv ianuarie 2018 si pana in luna a zecea, respectiv octombrie 2018. Beneficiarul proiectului, Asociația “Societatea Națională Spiru Haret pentru Educație, Știință și Cultură”, este autorizat pentru desfasurarea programului de formare profesionala Competente Antreprenoriale – nivel PERFECTIONARE, conform Autorizației seria B, nr. 0009145 din 14.05.2015, eliberata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.
Membrii Grupului Tinta vor semna un Contract de formare profesionala in vederea participarii de cursul de Competente Antreprenoriale, document pe baza caruia acestia isi iau angajamentul de a respecta conditiile privind participarea la curs, precum si obtinerea Certificatului de absolvire. Derularea efectiva a cursurilor si sustinerea examenului final va incepe din luna a treia de implementare (martie 2018) si se va finaliza in luna a opta (august 2018).
Cursul Competente Antreprenoriale este un program de formare profesionala  ce se incadreaza la nivelul PERFECTIONARE, avand o durata de 60 de ore (30 de ore teorie si 30 de ore practica – studii de caz) si fiind structurat pe 5 module, dupa cum urmeaza:
 • Modul 1 – Utilizarea sistemelor informatice in business;
 • Modul 2 – Management operational si resurse umane
 • Modul 3 – Comunicare, negociere in afaceri si elemente de marketing
 • Modul 4 – Management financiar si elaborare Plan de Afaceri
 • Modul 5 – Managementul mediului si dezvoltarii durabile.
Cursul va fi sustinut de un numar de zece formatori, cate doi pentru fiecare dintre cele 5 module de mai sus. Orele destinate practicii vor fi desfasurate in mod interactiv, cursantii urmand sa participe activ la dezbaterea si rezolvarea studiilor de caz.  Studiile de caz referitoare la Planurile de Afaceri vor pleca de la ideile de afaceri pe care cursantii vor sa le inscrie in competitia pentru selectie Planuri de Afaceri organizata in cadrul proiectului.
In ceea ce priveste modalitatea de organizare a cursului, vor fi alcatuite 14 grupe de formare (minim 25 de persoane/grupa), cel putin cate una pe fiecare judet de implementare din regiunea Sud Muntenia, respectiv judetele: Arges, Dambovita, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman. De asemenea, cursurile sunt proiectate sa se desfasoare in weekend, cate 6 ore pe zi, timp de 5 weekend-uri, astfel incat toti membrii Grupului Tinta sa poata participa.
Finalizarea programului de formare presupune sustinerea de catre cursanti a unui examen final alcatuit din doua probe. Prima proba va presupune un test scris de tip grila, care va cuprinde intrebari din materia tuturor celor 5 module, iar cea de-a doua proba va consta in sustinerea unui Plan de Afaceri in fata unei comisii de examinare formata din membrii ai Autoritatii Nationale pentru Calificari
Beneficiile participarii la Cursul de Competente Antreprenoriale:
 • persoanele care au absolvit cursul vor primi un Certificat de absolvire, recunoscut de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari;
 • se vor acorda 300 de premii in valoare de 800 lei (impozabili) pentru fiecare persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
  a) prezenta la curs, notele obtinute la testele intermediare si la examenul final;
  b) depunerea Planurilor de Afaceri la competitia pentru selectia de Planuri de Afaceri organizata in cadrul priectului.
 • vor fi selectate si finantate un numar de 38 de Planuri de Afaceri din cadrul membrilor Grupului Tinta care s-au inscris la Competitie.