Ce trebuie să știți despre condițiile de eligibilitate pentru programul guvernamental antreprenori smart

Cine poate aplica pentru programul antreprenori smart?

Introducere

Programul guvernamental Antreprenori Smart este o inițiativă menită să sprijine dezvoltarea și creșterea afacerilor inovative din România. Pentru a beneficia de aceste fonduri, este important să cunoaștem cine poate aplica pentru programul Antreprenori Smart.

Criterii de eligibilitate

Pentru a fi eligibil pentru programul Antreprenori Smart, este necesar să îndepliniți următoarele condiții:

 • Să aveți vârsta de cel puțin 18 ani;
 • Să fiți cetățean român sau străin cu domiciliul în România;
 • Să fiți înregistrați ca persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (II) sau societate comercială (SRL);
 • Să nu fiți în stare de insolvență, reorganizare judiciară sau faliment;
 • Să nu aveți datorii la bugetul de stat sau la bugetul local.

Beneficiarii programului

Pot aplica pentru programul Antreprenori Smart următoarele categorii de beneficiari:

 • Întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) care funcționează legal și sunt înregistrate în Registrul Comerțului sau în Registrul Agricol;
 • Start-up-uri care au fost înființate în ultimii 5 ani și care își desfășoară activitatea în domeniile prioritare stabilite prin Ghidul Solicitantului.

Concluzie

Pentru a beneficia de fondurile acordate prin programul Antreprenori Smart, este important să îndepliniți criteriile de eligibilitate și să faceți o aplicație corectă și completă. Dacă sunteți o întreprindere mică sau mijlocie, sau un start-up inovativ care își dorește să se dezvolte, acest program poate fi o soluție excelentă pentru voi.

Care sunt criteriile de eligibilitate pentru programul antreprenori smart?

Introducere

Programul guvernamental „Antreprenori Smart” este o inițiativă care are ca scop sprijinirea dezvoltării afacerilor inovatoare și digitale în România. Pentru a putea beneficia de acest program, trebuie să îndepliniți anumite criterii de eligibilitate.

Criterii de eligibilitate

Iată care sunt cele mai importante criterii de eligibilitate pentru programul Antreprenori Smart:

 • Afacerea dvs. trebuie să fie înființată între 1 ianuarie 2017 și 31 decembrie 2022.
 • Domeniul de activitate al afacerii trebuie să fie unul din următoarele: TIC, biotehnologie, energie verde, tehnologii curate, tehnologii creative sau alte domenii cu potențial ridicat de creștere.
 • Afacerea trebuie să fie dezvoltată pe baza unor produse sau servicii inovatoare și trebuie să aibă un plan solid de afaceri.
 • Sediul social al afacerii trebuie să fie în România și să aibă cel puțin un angajat.
 • Valoarea maximă a finanțării este de 450.000 lei, iar durata programului este de până la 36 de luni.

Concluzie

Pentru a beneficia de programul guvernamental Antreprenori Smart, trebuie să îndepliniți anumite criterii de eligibilitate. Este important să vă asigurați că afacerea dvs. îndeplinește toate aceste criterii înainte de a aplica pentru program. Dacă sunteți eligibil, puteți beneficia de finanțare și de sprijinul necesar pentru a dezvolta o afacere inovatoare și de succes.

Cum puteți să vă pregătiți dosarul de aplicare pentru programul antreprenori smart?

Cunoașteți cerințele de eligibilitate

Pentru a vă asigura că dosarul dvs. de aplicare este complet și că îndepliniți toate cerințele de eligibilitate, este important să citiți cu atenție ghidul programului antreprenori smart. Acesta conține toate informațiile importante referitoare la criteriile de eligibilitate și documentele necesare.

Înțelegeți evaluarea proiectelor

Dosarul dvs. de aplicare va fi evaluat de o comisie formată din experți în domeniul afacerilor și tehnologiei. Pentru a crește șansele de a obține finanțare, trebuie să elaborați o propunere solidă care să demonstreze valoarea proiectului dvs. Trebuie să evidențiați cum proiectul dvs. se încadrează în obiectivele programului antreprenori smart și cum va contribui la dezvoltarea economiei digitale din România.

Pregătiți-vă documentele

Documentele necesare pentru aplicarea la programul antreprenori smart includ:

 • Formularul de aplicare completat
 • Planul de afaceri sau planul de dezvoltare a produsului/serviciului
 • Bugetul estimativ al proiectului
 • Documente care dovedesc calitatea de antreprenor (ex: contract de furnizare de servicii, act constitutiv etc.)
 • Documente care atestă calitatea de IMM (ex: certificat de înregistrare, balanță contabilă etc.)
 • Alte documente care pot fi necesare în funcție de specificul proiectului.

Consultați-vă cu un expert

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a pregăti dosarul dvs. de aplicare, puteți solicita consultanță de la un specialist în business sau de la un consultant financiar. Aceștia vă pot ajuta să pregătiți un plan de afaceri solid și să elaborați un buget realist pentru proiectul dvs.

Sumar

Pregătirea unui dosar de aplicare pentru programul antreprenori smart poate fi o provocare, dar cu puțină pregătire și cercetare, puteți crea o propunere solidă care să sporească șansele de a obține finanțarea dorită. Asigurați-vă că citiți cu atenție ghidul programului și că îndepliniți toate cerințele de eligibilitate, elaborați o propunere clară și detaliată și consultați-vă cu experți în domeniu dacă aveți nevoie de ajutor.