Interviu Constanța STANCUNA – Antreprenori SMART

HANDMADE ALDA SRL

In cadrul Etapei a II-a a Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” in perioada martie-iunie 2019 au fost infiintate 33 de START-UP-uri, iar dupa semnarea Contractelor de Subventie au fost acordate primele transe de finantare.

Asociatia ”Societatea Nationala Spiru Haret pentru Educatie, Stiinta si Cultura”, in calitate de Beneficiar al Proiectului, POCU/82/3/7/, Cod SMIS: 104098, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, a incheiat in luna iulie, etapa de infiintare de firme din cadrul subactivitatii SA 5.1 Infiintare firme, acordare subventii si monitorizarea implementarii planurilor de afaceri.

In Regiunea Sud- Muntenia, au debutat in afaceri, cu activitati specifice domeniului ales, 33 START UP-uri, beneficiare a ajutorului de minimis.

Prin intermediul ziarului Opinia Nationala vom sa prezenta Antreprenorii SMART si firmele infiintate in cadrul Proiectului.

Constanta Stancuna a castigat Competitia Planurilor de Afaceri, din cadrul Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes”, si si-a indeplinit visul de a deveni antreprenor, infiintand firma Handmade Alda SRL– cu domeniul principal de activitate 3299 – Fabricarea altor produse manufacturiere n.c.a si 4789- Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse.

Doamna Stancuna ne-a relatat despre experianta dumneaei in cadrul Proiectului si despre antreprenoriat:

Ce este un antreprenor in viziunea dumneavoastra? Ce calitati considerati ca trebuie sa aiba?

Un antreprenor este cel care intemeiaza o afacere avand la baza o idee de afaceri, competente si resurse. Acesta trebuie sa stie cum sa actioneze si sa isi asume riscurile pentru a da viata acestei idei, si nu in ultimul rand sa organizeze, sa planifice, sa controleze, sa previna riscurile, mai exact sa fie un bun manager pentru afacere.

In ce context ati auzit de Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si cum considerati ca a fost experienta dumneavoastra in cadrul Proiectului? Vi s-a parut complicat sa aplicati pentru Competitia Planurilor de Afaceri desfasurata in cadrul Proiectului?

Despre Proiectul “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” am auzit cu ocazia unei prezentari dedicata acestuia, in cadrul unei intalniri de la sediul AJOFM Giurgiu. Experienta mea in cadrul Proiectului a fost una benefica, cu rezultate bune. Am participat la cursurile organizate in cadrul Proiectului, unde am invatat lucruri utile despre antreprenoriat, care mi-au folosit ulterior si mi-au dat curaj sa aplic la Competitia Planurilor de Afaceri, desfasurata in cadrul Proiectului. Un aport in castigarea acestei competitii l-a avut si experienta acumulata prin natura job-ului meu in scrierea proiectelor cu accesare de fonduri europene.

Ce v-a determinat sa deveniti antreprenor? Ce v-a inspirat pentru ideea de afaceri care sta la baza infiintarii firmei dumneavoastra?

Elementul determinant in a deveni antreprenor a fost dat de pasiunea mea de a realiza produse handmade. Daca la inceput a fost o simpla activitate de destindere/recreere, aceasta a devenit o pasiune, pe care mi-am dorit sa o transform intr-o afacere. M-am gandit ca imi va fi de folos sa imi ocup timpul liber de la varsta pensionarii cu o activitate care ma pasioneaza.

Produsele handmade reprezinta ideile aduse la lumina ale celor talentati si pasionati. Produsele acestea sunt speciale pentru ca sunt unicate, deosebite si sunt create cu dragoste. Dorinta de a crea obiecte, dar si pasiunea pe care o pun in crearea acestor obiecte, m-au determinat sa incep o afacere. Este o nisa care nu ofera multe alternative pe piata din Romania, de aceea cred ca este o oportunitate pentru mine. Dupa cum am mai spus la inceput am oferit aceste obiecte celor din jurul meu, iar aprecierile acestora m-au incurajat sa merg mai departe si sa cred in mine.

Ce inseamna pentru dumneavoastra succesul in afaceri?

Succesul in afaceri reprezinta o incununare a tuturor actiunilor intreprinse de antreprenor, in sensul valorificarii tuturor resurselor de care acesta dispune: umane, materiale, financiare. A avea succes presupune sa impletesti intr-un mod optim viata profesionala cu cea personala, sa realizezi obiectivele propuse pe termen mediu si lung si sa ai safisfactia multumirii clientilor.

Ce planuri de viitor aveti ca antreprenor? Cum vedeti afacerea dumneavoastra peste 2 ani?

In momentul de fata vreau sa imi vad afacerea pusa pe picioare si sa devin un bun manager, apoi in functie de rezultate, evident sa o extind. Am mare incredere ca voi reusi, iar pentru asta imi voi folosi toate cunostintele acumulate in timp.

Toate datele firmelor infiintate in cadrul Proiectului “Antreprenori SMART – Tineri Responsabili, Ambitiosi, Motivati, de Succes” si anume: denumire firma, adresa sediu social, adresa punct de lucru, domeniu de activitate, adresa de e-mail, website vor fi disponibile pe Portalul Proiectului. Aceste date vor fi permanent actualizate cu informatii noi despre acestea. Alte informatii importante si anunturi despre Proiect pot fi gasite pe website.

Firmele infiintate prin Proiect si produsele/serviciile acestora vor fi sustinute si promovate pe piata locala si nationala in cadrul Evenimentelor de sustinere si promovare a START-UP-urilor in Regiunea Sud-Muntenia, ce vor fi organizate conform SA 7.2 Campanie de organizare de evenimente de sustinere si promovare intreprinderi.

Le dorim succes Antreprenorilor SMART in aceasta etapa importanta privind implementarea Planurilor de Afaceri!